CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE

Studii recente afectuate de Agenţia Naţională Antidrog arată că tinerii sunt tot mai predispuși consumului de stupefiante. De asemenea, se constată o creştere a consumului de astfel de substanțe, dar şi o scădere a vârstei de debut în consumul de droguri. Media a ajuns la 13 ani, dar, punctual, sunt şi cazuri în care tinerii experimentează drogurile la o vârstă și mai fragedă. Potrivit statisticilor, 10,7% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an. Tocmai pentru a conștientiza pericolul acestui fenomen, Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Prahova și Buzău, cu Inspectoratul Școlar Buzău și 10 unități de învățământ din Buzău și Râmnicu Sărat, Căpățânești, Vadu Pașii, Smeeni, Vernești și Gălbinași, a demarat campania intitulată „Alege-te pe tine!”. Campania are un scop bine stabilit și se va derula până în 2026.

În cadrul campaniei se urmărește informarea, educarea și conștientizarea părinților, atât din mediul rural, cât și urban, cu privire la riscurile și consecințele consumului de droguri.

Atât reprezentanții Prefecturii Buzău, cât și cei ai Primăriei Rm. Sărat trag un semnal de alarmă privind amploarea acestui fenomen.

Potrivit statisticilor Agenţiei Naţionale Antidrog, canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populaţia generală, cât şi de populația școlară.

Related posts